4 Replies to “Romania, te iubesc! Cimitirul Bellu”

  1. câte un clip dintr-ăsta ajunge să-mi strice toată ziua… cât de grandoman, nesimțit sau lipsit de respect sau cât tupeu poți să ai încât să îndrăznești să-ți construiești cavou cu termopane lângă atâtea lucrări de artă?! cât de tâmpiți sunt cei de la primărie? cimitirul ăla, dacă ar fi promovat cum trebuie, ar putea fi un obiectiv turistic fabulos. chiar dacă or să se trezească persoane care or să spună că un cimitir ar trebui să fie un loc linistit si ferit de capriciile capitalismului, dați-vă seama că suntem în secolul 21, scăpați de de comuniști și cu o economie de piață. ori eu consider că valorificarea cimitirului în scop comercial ar fi cam singura soluție pentru reabilitarea(reconstruirea, dacă vrei) acestuia, având în vedere că sunt destui de puțini cei care ar mișca vreun deget pentru un lucru cu valoare istorică (defapt, nu și-ar mișca fundul pentru nimic) dacă acesta nu prezintă vreun câștig material.

  2. câte un clip dintr-ăsta ajunge să-mi strice toată ziua… cât de grandoman, nesimțit sau lipsit de respect sau cât tupeu poți să ai încât să îndrăznești să-ți construiești cavou cu termopane lângă atâtea lucrări de artă?! cât de tâmpiți sunt cei de la primărie? cimitirul ăla, dacă ar fi promovat cum trebuie, ar putea fi un obiectiv turistic fabulos. chiar dacă or să se trezească persoane care or să spună că un cimitir ar trebui să fie un loc linistit si ferit de capriciile capitalismului, dați-vă seama că suntem în secolul 21, scăpați de de comuniști și cu o economie de piață. ori eu consider că valorificarea cimitirului în scop comercial ar fi cam singura soluție pentru reabilitarea(reconstruirea, dacă vrei) acestuia, având în vedere că sunt destui de puțini cei care ar mișca vreun deget pentru un lucru cu valoare istorică (defapt, nu și-ar mișca fundul pentru nimic) dacă acesta nu prezintă vreun câștig material.

  3. kitschul a ajuns să ne invadeze fiecare părticică din viață. nu mai apuci să vezi case boierești sau biserici cu tâmplăria originală sau măcar de lemn sau de bun gust. (mânăstirea Curtea de Argeș are tâmplărie de PVC. PLASTIC! PLASTIC într-un monument istoric?! în decorurile lui? cât de prost poți să fii?! când ai o clădire celebră atât în țară cât și în străinătate, o clădire cu o legendă arhicunoscută, și cu o arhitectură extraordinară, tu îi pui termopane? recunosc că nu știu cine a proiectat-o, dar sunt convins că acum doarme pe-o parte în mormânt.

  4. kitschul a ajuns să ne invadeze fiecare părticică din viață. nu mai apuci să vezi case boierești sau biserici cu tâmplăria originală sau măcar de lemn sau de bun gust. (mânăstirea Curtea de Argeș are tâmplărie de PVC. PLASTIC! PLASTIC într-un monument istoric?! în decorurile lui? cât de prost poți să fii?! când ai o clădire celebră atât în țară cât și în străinătate, o clădire cu o legendă arhicunoscută, și cu o arhitectură extraordinară, tu îi pui termopane? recunosc că nu știu cine a proiectat-o, dar sunt convins că acum doarme pe-o parte în mormânt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *