Casa Universitarilor Bucuresti

Click aici pentru marimea initiala!

Arhitect Luigi Lipizer

Actuala Casa a Universitarilor, situata pe strada Dionisie Lupu 46, a fost construita in jurul anului 1860 pentru bancherul Cezar Librecht. La vremea aceea era directorul Postelor. Dupa abdicarea lui Alexandru Ioan Cuza din 1866, Librecht paraseste tara, iar locuinta sa este cumparata la licitatie de maresalul Palatului Regal in acea vreme, Gheorghe C. Filipescu.

Din 1947 cladirea se transforma intr-un club al cadrelor didactice, cu sali de lectura, conferinte, cinema si un restaurant. Incepand cu anul 2007 este proprietatea Universitatii Bucuresti.
6 thoughts on “Casa Universitarilor Bucuresti

  1. ce era pe acolo…

  2. ce era pe acolo…

  3. Se pregateau pentru un botez.

  4. Se pregateau pentru un botez.

  5. Cezar Librecht a fost ministru al postelor sub Cuza. Om extrem de corupt, vindea orice post oricat de marunt. A acumulat, astfel, o mare avere dar a pierdut-o toata si a fugit din tara pentru a scapa de puscarie. Fost dezertor belgian, un aventurier si excroc, demn de vestul salbatic… Casa aceasta a fost initial confiscata de la el de catre statul roman.

  6. Cezar Librecht a fost ministru al postelor sub Cuza. Om extrem de corupt, vindea orice post oricat de marunt. A acumulat, astfel, o mare avere dar a pierdut-o toata si a fugit din tara pentru a scapa de puscarie. Fost dezertor belgian, un aventurier si excroc, demn de vestul salbatic… Casa aceasta a fost initial confiscata de la el de catre statul roman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *