Locatie: Hotel Intercontinental (etajul 22)

Teatrul National din Bucuresti va fi renovat pana in 2013, timp in care se vor construi cinci sali de spectacol, un amfiteatru in aer liber, galerii de arta, cafenele, magazine de antichitati, foaierul va fi deschis in fiecare zi publicului, de la 10.30 la 23.00 si va exista loc de promenada in fata.

Dupa 40 de ani TNB va fi modernizat, a anuntat directorul institutiei Ion Caramitru. De acest proiect se ocupa arhitectul Romea Belea, informeaza Gandul.

In timpul renovarii de pe Teatrul National va disparea fatada, care cantareste 1.200 de tone, la Sala Mare vor mai ramanea 900 de locuri, Sala Amfiteatru si atelierele vor fi desfiintate. Arhitectul a precizat ca vor fi cinci sali de spectacole si un amfiteatru construit chiar pe acoperis, unde ramane si Laptaria lui Enache.

Sala Studio, singura din lume care se modifica in 20 de minute in sala tip italian sau elisabetan, va reveni in folosinta TNB, iar in afara cladirii se va construi un loc de promenada cu parc, alei si banci.

De asemenea, teatrul va avea o intrare deschisa si dinspre strada Tudor Arghezi, iar la etajul I din corpul Operetei va fi un mare spatiu expozitional.

“Era nevoie de renovare. Intreaga cladire are un iz de vechi cum sunt multe din cladirile sistemului comunist de care ne-am despartit. Stiti ce spun acum cei care vin la teatru? Mochetele sunt o mizerie, candelabrele sunt murdare si jumatate inactive, scaunele sunt jalnice, iar peretii Salii Mari sunt innegriti si patati”, a declarat directorul TNB, Ion Caramitru. (sursa)