Subterane in Drumul Taberei

Bunicul meu imi povestea de o intrare principala intr-un tunel aflat la o statie distanta de Razoare. Mai exact, la intrare in Drumul Taberei unde sunt blocurile armatei. Actuala statie ratb se numeste “Locotenent Nicolae Gaina”, iar in trecut purta numele “Ho Chi Minh”. Reteaua de tuneluri se pare ca este una destul de vasta si pe masura dimensiunilor intrarii. Din relatarile sale am inteles ca intrarea era boltita, cu ziduri din caramida, foarte lat, incapand lejer chiar si un tanc.

In apropierea intrarii se afla un parc, plasat intr-o curte interioara ale carei margini le constituie blocurile a cate patru etaje destinate soldatilor si fortelor militare. Langa parc se afla un depozit subteran abandonat care mi-a starnit curiozitatea, mai ales pentru ca era usor de patruns in interior. Imaginile de mai jos sunt din interiorul acestei incaperi, cat si tunelurile care comunicau cu depozitul propriu-zis. De luat la cunostinta faptul ca tunelul este zidit, la un moment dat acesta infundandu-se. Urmele zidariei se vad destul de clar. Tunelul continua pe sub parc, iar daca ne gandim ca ansamblul de blocuri nu este foarte departe de Academia Militara, ne putem imagina posibila intindere a retelei subterane.
Una din multele pisici din zona.


Iata si un caz nefericit…

9 thoughts on “Subterane in Drumul Taberei

 1. Salut ,daca esti deacord cu un schimb de link ,te rog adauga pe site-ul tau ,linkul http://www.jocuri-masini.in/category/23/Jocuri-3D cu titlul Jocuri 3D ,apoi astept datele site-ului tau ,ca sa te adaug pe jocuri-joculete.org pr3 .
  Iti multumesc !

 2. Nu vad nici un tunel de caramida, mai ales nu unul in care sa incapa vreun tanc :), doar tuneluri utilitare (termoficare) sapate si acoperite cu placi din beton armat asa cum exista multe altele pe sub Bucuresti, mai noi sau mai vechi. 🙂 Intinderea presupusei retele de tuneluli nu ar avea nimic de-a face cu Academia Militara, decat poate daca centrala termica ar fi acolo. 😉

  Intreaga zona era exclusiv cazarmi pana inainte de al doilea razboi. In locul cu pricina fiinta "escadrila de tren" [vezi harta buc. 1911] si mai apoi "divizia 2 tren" [vezi harta buc. interbelica] (banuiesc omologul Romanesc al "Régiment du train français".)

 3. Nu vad nici un tunel de caramida, mai ales nu unul in care sa incapa vreun tanc :), doar tuneluri utilitare (termoficare) sapate si acoperite cu placi din beton armat asa cum exista multe altele pe sub Bucuresti, mai noi sau mai vechi. 🙂 Intinderea presupusei retele de tuneluli nu ar avea nimic de-a face cu Academia Militara, decat poate daca centrala termica ar fi acolo. 😉

  Intreaga zona era exclusiv cazarmi pana inainte de al doilea razboi. In locul cu pricina fiinta "escadrila de tren" [vezi harta buc. 1911] si mai apoi "divizia 2 tren" [vezi harta buc. interbelica] (banuiesc omologul Romanesc al "Régiment du train français".)

 4. In tunelul ala de caramida nu am intrat, deci nu sunt poze in articol.

 5. Da, e intrarea in tunelul mai sus fotografiat.

 6. Mersi ! Am fost azi pe acolo sa vad care e treaba , o sa ma reintorc . E vreun pericol de care ar trebuii sa stiu ?

 7. Eu nu am intampinat niciun pericol. Nu stiu acum care-i treaba inauntru.

 8. Eu nu am intampinat niciun pericol. Nu stiu acum care-i treaba inauntru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *