Sala Omnia

 

De-a lungul timpului, Sala Omnia din str. Cristian Popișteanu nr. 3 a găzduit Senatul României și Teatrul Național de Operetă “Ion Dacian”. Clădirea a fost proiectată de arhitectul Cezar Lăzărescu (1923-1986) în 1967 ca o anexă a sediului Comitetului Central al Partidului Comunist Român, anexă în care inițial aveau loc conferințele de partid.

În urma unei hotărâri de Guvern aprobată în septembrie 2016Sala Omnia a trecut din administrarea Operei Naționale din București în administrarea Centrului Național al Dansului București (CNDB), singura instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii creată cu scopul de a susține, dezvolta și promova dansul contemporan.

Cu această ocazie, Save or Cancel a inițiat în parteneriat cu CNDB un OPEN CALL prin care invită pe cei creativi să reinterpreteze fațada Sălii Omnia. Astfel se vor putea desena geamurile, se vor amplasa panouri sau obiecte pe fațadă, pe pasarela dintre cele 2 clădiri, pe platforma din fața intrării sau chiar pe acoperișul de deasupra acesteia. Proiectul de regenerare urbană se numește Un-hidden Bucharest și este produs de Save or Cancel prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN, cu scopul de a umaniza orașul și de a promova exploatarea prin artă într-un traseu cultural alternativ.

Partea cea mai frumoasă este că poți participa și tu cu o propunere la acest open call deschis până pe 30 iulie, urmând apoi un Poll online, o jurizare și, evident, anunțarea câștigătorilor (pentru mai multe detalii vezi link: www.feeder.ro).

 

Text & foto: Alex Iacob

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 thoughts on “Sala Omnia

 1. Ma bucur ca o sala comunista e in paragina

  1. Ce au facut comunistii nu o sa faca niciodata mizeriile de capitalisti. Te bucuri degeaba…Or sa vanda tradatorii astia infecti si ultimul capac de canal din tara. Asta fac iubitii tai capitalisti. Bani pentru ei si amantele lor , nu pentru tine…dar tu bucura-te in continuare pentru ei!!!

   1. comunistii cu mizerabilii de capitalisti sunt aceeasi gasca, de exemplu ce a mai ramas din PCR (Partidul Comunit Roman) este acum imprastiat la partidele PSD, PNL, fostul PDL, fostul ARD, USR, UDMR, fostul PUNR, ALDE, fostul PSM (Partidul socialist al muncii). Acele toate partidele au radacina comuna la FSN (Frontul Salvarii Nationale) al asa zisei salvari nationale. PSD fiind FSN de stanga sin PNL fiind FSN de dreapta.

 2. corect!

 3. Pe unde se intră? Vreau să fac poze la acesta locație pentru un proiect de fotografie

 4. Asa ca din pacate tot comunistii ne conduc ca si capitalisti dupa decesul lui Ceausescu.
  Multi au fost activisti de partid, in guvernele noastre. Livache era fiu de militian de Teleorman, multi erau si generali sau fii de prim secretari de partid.
  FSN=PCR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *