Conacul Oteteleșanu din Grădinari

Posted on

Conacul de la marginea comunei Grădinari, jud. Giurgiu, era locul unde familia Oteteleșanu se retrăgea pentru a profita de aerul curat de la țară. Casa avea la începutul sec. XX niște terase frumoase, un parc mare și îngrijit, un salon deschis prânzurilor și seratelor pentru prietenii din oraș și o excepțională haită de ogari. Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar aici se pare că a funcționat și un cămin pentru copiii cu handicap, care au lăsat în urma lor o serie de mozaicuri la parter și la etaj. După retrocedări și vânzări, actualul monument istoric stă singur și gol pe malul drept al Argeșului.

Construcția în sine respectă un stil neoclasic curat, regăsit și în interior. Datorită decorației ușor agresive dat de portocaliul contrastant și de roșul cărămizii aparente, dar și a simetriei nu departe de perfecțiune, poți avea impresia, înconjurând-o, că te joci cu un cub rubik, spune autorul blogului Locuri de trecere.

Foto & text: Alex Iacob

9 Replies to “Conacul Oteteleșanu din Grădinari”

      1. Da, e interesant! Am fost weekend-ul trecut. E un loc pe care îl recomand pentru vizitat. Ai sa observi o fuziune interesanta a unor elemente arhitecturale, la exterior, inca pastrate. 😉

        1. Salut! Si eu as vrea sa am o vorba cu tine, acum suntem in proces de recuperare a trecutului. Iar din evolutia (sau involutia) lui fac parte si imaginile captate de voi de-a lungul anilor. Despre imagini si informatii voiam sa vorbim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *