Hotel Lido

Hotel Lido de pe Bulevardul Magheru a fost proiectat de arhitectul Ernst Doneaud și inaugurat în august 1930 cu uimitorul bazin cu valuri, o noutate absolută pentru bucureşteni. Proprietarul acestuia a fost doctorul Constantin Angelescu (1869-1948), fost senator și prim-ministru al României. După moartea lui, hotelul a intrat în posesia statului aflat sub regimul comunist, iar după mulți ani procesul retrocedării moștenitorilor de drept s-a dovedit a fi unul foarte încurcat din cauza unor ilegalități înfăptuite în anii ’90.

În prezent, conform unor știri, afaceristul Mohammad Murad a închiriat Hotelul Lido din Bucureşti, pentru 15 ani, de la familia Monteoru Anghelescu, moştenitorii de drept, şi intenţionează să-l redeschidă în toamna acestui an, afiliindu-l lanţului hotelier controlat de Donald Trump, Trump Hotels.

Mai jos, câteva imagini din curtea și interiorul hotelului așa cum arata el în 2016 și cum va mai arăta până la începerea renovării.

Foto & text: Alex Iacob

5 Replies to “Hotel Lido”

 1. Buna ziua!

  imi puteti spune va rog pe cine anume pot contacta din administratai acestui loc pentru obtinerea accesului in interior?

  Cu respect!

 2. Au venit vechii comunisti la putere care au distrus, aproape, toate valorile create de marii ROMANI.
  La o inmormnantare in Hunedoara.
  Cei ce intra in casa………”ce sa-i faci”
  Cei din casa………………”n-ai cei face”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *