URBEX Workshop

Bun venit la atelierul intensiv de explorare urbană! Programul se întinde pe perioada unei luni și este structurat în 4 sesiuni captivante, cu scopul de a-ți transforma pasiunea pentru urbex într-o abilitate artistică și tehnică de înaltă calitate.

În prima sesiune vei primi o introducere exhaustivă în lumea explorării urbane. Vei explora conceptul de urbex, învățând nu doar cum să identifici locațiile potrivite, dar și cum să te asiguri că acțiunile tale se desfășoară în condiții de siguranță. De asemenea, vei explora echipamentul necesar și vei învăța tehnicile de bază ale fotografiei, inclusiv setările camerei, pentru a putea surprinde cu succes estetica unică a locurilor abandonate.

A doua și a treia sesiune vor transforma teoria în practică. Vei fi ghidat în explorarea efectivă a locațiilor abandonate, aplicând cunoștințele dobândite în sesiunea anterioară. Vei învăța să planifici explorarea pentru a maximiza rezultatele și vei descoperi secretele unei compoziții reușite în fotografia urbex, cu o mare atenție îndreptată asupra capturării detaliilor și a atmosferei într-un mod care să transmită povestea locurilor.

Sesiunea finală aduce o notă de analiză și îmbunătățire personală. Fiecare participant va primi feedback detaliat pe baza rezultatelor obținute în timpul sesiunilor de explorare. Acest proces îți va permite să îți dezvolți în continuare abilitățile, înțelegând atât punctele forte, cât și zonele în care poți crește.

În concluzie, atelierul oferă nu doar oportunitatea de a explora lumea abandonată a orașului într-un mod inedit, dar și de a dezvolta o abilitate fotografică unică și apreciată. Te aștept cu nerăbdare să începem această călătorie captivantă și creativă în lumea explorării urbane și a fotografiei!

Despre mine

Am început să practic explorarea urbană în 2009. De atunci, am descoperit numeroase clădiri vechi abandonate. Le-am fotografiat și am documentat istoria lor sub forma unui portofoliu pe www.reptilianul.ro.

Am dorit ca Reptilianul să devină mai mult decât o colecție de fotografii și să arate povestea gloriei trecute a Bucureștiului, suprinzând frumusețea sa contemporană a decăderii și uitării. Acest blog reprezintă hotărârea de a descoperi noi straturi ale orașului și de a inventa noi modalități de a le reprezenta. Este modul meu de a recupera și de a înfrumuseța orașul, care a fost traumatizat atât de viziunea megalomană a fostului regim comunist, cât și de coluziunea actuală dintre dezvoltatorii imobiliari și autoritățile locale.

Alte detalii:

  • 16 de ore de atelier în total, dintre care 8 de teorie și 8 de practică;
  • Fiecare grupă e compusă din maxim 5 participanți;
  • Echipament necesar: aparat foto digital cu funcții manuale, laptop cu program de procesare instalat, încălțăminte trekking, mănuși de protecție, laternă.

Preț: 300 euro

Pentru înscrieri și alte informații: reptilianul@yahoo.com