Buncarul de sub Opera Romana

Opera Romana. Probabil treci zilnic pe langa ea in drum spre Universitate sau doar pentru a inchiria biciclete de alaturi. Uneori pescarii simt cum pestii le spun lucruri ascunse, dincolo de apa stravezie a Dambovitei. Adevarul este ca sub tronul marelui nostru compozitor se afla un labirint de tuneluri si coridoare deloc diferite de cele ale unui buncar nazist. Usi metalice, masive, tevi de gaze, tablouri electrice arse sau scoase din folosinta, un pat destul de curat, cateva scaune cam subrede, o jacheta si alte mici parti de mobilier ramase acolo murind in uitare. Dar acestea nu umplu in totalitate tenebrele buncarului. In micile noastre expeditii am trecut cu usurinta de primul obstacol: zona securizata din curtea operei, pe unde se perindau gardieni si rareori politisti. Al doilea pas era infiltarea, practic ne faceam nevazuti intr-o gaura neagra rectangulara aflata la nivelul pamantului, multumita unor baieti care au spart placile de beton in urma cu ceva timp, usurandu-ne astfel expeditia. Desi multa mizerie la intrare, pe scari, si multa apa in primul culoar, mersul nostru a fost foarte lejer, printr-un loc nesperat de curat si luminat de lanternele noastre care s-au dovedit foarte utile. Fotografiile de mai jos redau sumar atmosfera acestui subteran.
Obs.: sunt necesare cizmele sau pungi de plastic fiindca e apa in primul coridor (prima poza).
23 Replies to “Buncarul de sub Opera Romana”

  1. Poti gasi tot felul de ziare vechi, carti, vederi, fotografii etc. Daca acestea se afla intr-o cladire foarte expusa, lasandu-le acolo risti sa dispara de mana altuia care nu stie sa valorifice informatia. Se intampla sa gasesc ziare vechi si le iau.

  2. Poti gasi tot felul de ziare vechi, carti, vederi, fotografii etc. Daca acestea se afla intr-o cladire foarte expusa, lasandu-le acolo risti sa dispara de mana altuia care nu stie sa valorifice informatia. Se intampla sa gasesc ziare vechi si le iau.

  3. Nu mai stiu care e situatia acum. Inainte era o gaura ascunsa in tufisuri, in partea stanga a operei. o fi si acum, dar acoperita de o bucata de beton care se poate da la o parte usor. Intrarea e pazita de paznic, a carei cabina este fix langa ea.

  4. Nu mai stiu care e situatia acum. Inainte era o gaura ascunsa in tufisuri, in partea stanga a operei. o fi si acum, dar acoperita de o bucata de beton care se poate da la o parte usor. Intrarea e pazita de paznic, a carei cabina este fix langa ea.

  5. Cine are informatii despre buncarul din politehnica si despre cum se poate intra in el sa adauge acest ID de yahoo messenger:rockboy_rockmetallica
    PLZ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *