Fosta fabrica de paine


Undeva ascunsă în spatele blocurilor de lângă gura de metrou Piaţa Victoriei se află o mică arie de teren pe al cărui spaţiu se întinde o clădire şi nişte anexe.

UPDATE: Este vorba de fosta fabrică de pâine aparţinând Întreprinderii de panificaţie “Pajura”, care avea un regim de lucru non-stop. Începând cu demolările din ’80, atât fabrica cât şi anexele ei au fost restrânse, ajungându-se la suprafaţa pe care o ocupă şi în ziua de azi. Fabrica a funcţionat până în anii ’90 când şi-a încheiat activitatea în plină expansiune a fabricilor de pâine “turcească”. (mulţumesc lui Vlahul pentru aceste informaţii)

pano1
1
2
3
4
5
6
7

14 Replies to “Fosta fabrica de paine”

  1. In cazul asta este vorba de fosta fabrica de paine. Pana la sistematizarea zonei, fabrica avea gardul pe b-dul Ilie Pintilie, actual Iancu de Hunedoara si avea regim de lucru non-stop. O data cu demolarile intervenite in anii '80 atat fabrica cat si anexele si terenul acesteia au fost restranse. A functionat pana in anii '90 cand si-a incheiat activitatea, in plina expansiune a fabricilor de paine "turceasca". Apartinea de Intreprinderea de panificatie "Pajura".

  2. In cazul asta este vorba de fosta fabrica de paine. Pana la sistematizarea zonei, fabrica avea gardul pe b-dul Ilie Pintilie, actual Iancu de Hunedoara si avea regim de lucru non-stop. O data cu demolarile intervenite in anii '80 atat fabrica cat si anexele si terenul acesteia au fost restranse. A functionat pana in anii '90 cand si-a incheiat activitatea, in plina expansiune a fabricilor de paine "turceasca". Apartinea de Intreprinderea de panificatie "Pajura".

  3. In zona respectiva mai exista o alta fabricuta similara pe Str. Sevastopol fix in spatele casei Filipescu Cesianu de pe Calea Victoriei, tot abandonata. Apartine tot intreprinderii "Pajura". Cautam informatii despre ea cand am descoperit-o pe cea de pe Iancu de Hunedoara.

  4. In zona respectiva mai exista o alta fabricuta similara pe Str. Sevastopol fix in spatele casei Filipescu Cesianu de pe Calea Victoriei, tot abandonata. Apartine tot intreprinderii "Pajura". Cautam informatii despre ea cand am descoperit-o pe cea de pe Iancu de Hunedoara.

  5. Ma trimiteau bunicii sa cumpar paine de aici cand locuiam in Piata Romana. Era foarte buna, facuta pe vatra. Tin minte ca stateam la coada si cate o ora uneori si dupa ce cumparam, mancam aproape o paine pana acasa. Si mai era inca o fabrica de genul asteia pe partea cealalta a bulevardului, in spatele blocului Orange acum, feldioara tin minte ca i se apunea atunci. Se intra pe strada din calea Victoriei si fabrica era imediat pe stanga. Imi amintesc si acum cu placere acele vremuri. 🙂

  6. Ma trimiteau bunicii sa cumpar paine de aici cand locuiam in Piata Romana. Era foarte buna, facuta pe vatra. Tin minte ca stateam la coada si cate o ora uneori si dupa ce cumparam, mancam aproape o paine pana acasa. Si mai era inca o fabrica de genul asteia pe partea cealalta a bulevardului, in spatele blocului Orange acum, feldioara tin minte ca i se apunea atunci. Se intra pe strada din calea Victoriei si fabrica era imediat pe stanga. Imi amintesc si acum cu placere acele vremuri. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *