Adevarul.ro despre explorari urbane

Bogdan Păvăloi de la adevarul.ro a participat alături de noi într-o explorare urbană la Fabrica de bere Grivița. Materialul îl puteți citi accesând
http://adevarul.ro/news/bucuresti/video-exploratorii-bucurestiului-uitat-sport-extrem-reinvierea-ruinelor-1_50fae44351543977a97e0e01/index.html

Nu facem graffiti-uri, nu furăm, nu spargem uşi şi ferestre pentru a obţine intrarea 

Cei trei exploratori susţin că scopul lor în ceea ce fac este de a conştientiza locuitorii oraşului asupra unor clădiri istorice care acum sunt abandonate sau în prag de a fi demolate. „Ne place aventura, dar mai mult de atât, aceste locuri importante pentru oraş se pierd. Toate fotografiile pe care le facem vor rămâne în timp şi vor rămâne singurele amintiri ale vechilor clădiri”, explică Alex. 

 „Nu sunt foarte mulţi oameni care fac panorame cu oraşul văzut de sus, pozele constituie o arhiva care peste multi ani va fi utila altora, pentru a vedea posibilele schimbări ale oraşului. Imaginile îi ajută chiar şi pe arhitecţi sau restauratori să păstreze arhitectura Capitalei”, adaugă Axelanti.

Petre a povestit că ei nu vandalizează locurile în care merg şi lasă lucrurile aşa cum le-au găsit. „Noi nu facem graffiti-uri, nu furăm, nu spargem uşi şi ferestre pentru a obţine intrarea. Suntem acolo pentru a face fotografii şi atât”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *