Curte interioara

Pe strada Franceză, în spatele blocului unde se afla sediul Teatrului Casandra, descoperim o curte interioară plăcută la vedere mai ales în zilele însorite. Tencuiala zidurilor transformă razele soarelui într-o lumină caldă, pe alocuri feerică. Asta dacă nu dai cu ochii peste grămezile de gunoi și resturi de materiale făcute bisericuțe care pe ici și colo. Puțin mai sus, pe la ferestre, se aud glasurile localnicilor, muzică, tigăi aruncate pe aragaz și alte minunății de sunete care crează, în surdină, un ambient atipic Bucureștiului de azi. Dar contemplarea nu se oprește aici. Cu riscul să ni se arunce o porție zdravănă de ciorbă de fasole drept în cap, ne ridicăm ochii și privim podurile mici și scările ce se întind peste curte, făcând legătura dintr-un corp în altul al blocului. 
Dacă n-ați trecut pe-aici, merită să o faceți, dar doar dacă respectați sfaturile meteorologice mai sus menționate. În orice caz, nu vă îngrămădiți. În spatele ușilor de pe fiecare etaj stau oameni iubitori de liniște. 

2 Replies to “Curte interioara”

  1. Imobilul cu Teatrul Casandra a găzduit Sala Studio a ANTF "I. L. Caragiale" și din câte am auzit a fost retrocedat moştenitorilor.
    Aceasta cladire rămâne o pata pe obrazul Primarului Sorin Oprescu care anunța incheiate lucrarile de renovare a Centrului Vechi.

  2. Imobilul cu Teatrul Casandra a găzduit Sala Studio a ANTF "I. L. Caragiale" și din câte am auzit a fost retrocedat moştenitorilor.
    Aceasta cladire rămâne o pata pe obrazul Primarului Sorin Oprescu care anunța incheiate lucrarile de renovare a Centrului Vechi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *