“Palatul venețian eșuat”

Datorită decorațiunilor fațadei, profesorul Andrei Pippidi a numit casa de pe strada Temișana nr. 4 “un palat venețian eșuat în București”. De puțină vreme am descoperit în apropierea Parcului Luigi Cazzavillan această minunată casă construită în 1901 și extinsă în 1911. Așa cum prea bine ne-am obișnuit, se află într-o stare de degradare avansată. Acoperișul inițial și alte detalii arhitecturale au fost distruse în urma cutremurului din ’77. Probabil acesta a fost începutul căderii ei în ruină. Astăzi este unul dintre cele mai riscante locuri părăsite în care am umblat. Deși este trecută în lista monumentelor istorice din 2004, palatul din Temișana nr. 4 și-a primit sentința la prăbușire. 
Surse

23 Replies to ““Palatul venețian eșuat””

  1. Ma bucur sa vad poze din interiorul cladirii, daca imi aduc aminte bine, citisem ca acea cladire este construita pe un teren nisipos si e cam sortita demolarii.

    Chiar ma gandeam la site-ul tau cand am fost ultima data in parcul Tineretului unde am vazut o casa parasita 🙂

  2. Ma bucur sa vad poze din interiorul cladirii, daca imi aduc aminte bine, citisem ca acea cladire este construita pe un teren nisipos si e cam sortita demolarii.

    Chiar ma gandeam la site-ul tau cand am fost ultima data in parcul Tineretului unde am vazut o casa parasita 🙂

  3. AVEM O TARA, CUM PROCEDAM? NE BATEM JOC DE EA. AVEM UN ORAS, O CAPITALA, CUM PROCEDAM? LA FEL. ORICE ALT COMENTARIU E DE PRISOS

  4. AVEM O TARA, CUM PROCEDAM? NE BATEM JOC DE EA. AVEM UN ORAS, O CAPITALA, CUM PROCEDAM? LA FEL. ORICE ALT COMENTARIU E DE PRISOS

  5. Intr-adevar, e un teren nisipos. Apare o groapa de nisip pe unul din planurile istorice ale Bucurestiului.

  6. Intr-adevar, e un teren nisipos. Apare o groapa de nisip pe unul din planurile istorice ale Bucurestiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *