Hotel Muntenia, fostul Hotel Paris


După mai bine de trei ani am intrat din nou în Hotel Muntenia. Dacă prin 2009 încă mai funcționa liftul, acum în locul lui a rămas un gol imens un jurul căruia s-au încolăcit scările. Înainte i se spunea Hotel Paris, astăzi este cunoscut ca Hotel Muntenia, dar e complet abandonat. Cu toate astea, încă mai figurează pe unele site-uri de turism din București care garantează confortul cazării. Ai crede pe cuvânt dacă nu ar apărea și imaginea clădirii cu fațada murdară și geamurile sparte.

Imobilul se află pe strada Academiei la nr. 19-21, în vecinătatea Facultății de Arhitectură. Clădirea veche a fost construită între anii 1925 și 1930 având doar două etaje, iar după cinci ani a fost supraetajată atingând înălțimea actuală. Pe sub corpul mai nou al hotelului trece pasajul Victoriei care este în pericol de prăbușire din cauza neconsolidării construcției. De asemenea, a fost marcat înainte cu mai multe buline roșii, dar au dispărut suspect probabil cu intenția de a nu speria trecătorii și clienții barului și restaurantului din pasaj. (vezi vechile articole link1 și link2)


14 Replies to “Hotel Muntenia, fostul Hotel Paris”

  1. du-te si la hotel Astoria! Este parasit [dar,pazit] de mai bine de 5 ani..Cand lucram in vanzari [dom.horeca] am incercat sa mi-l fac client. Nu am putut ca de pe atunci nu erau directori sau persoane autorizate pentru contractare[anii 1997–1999].

  2. du-te si la hotel Astoria! Este parasit [dar,pazit] de mai bine de 5 ani..Cand lucram in vanzari [dom.horeca] am incercat sa mi-l fac client. Nu am putut ca de pe atunci nu erau directori sau persoane autorizate pentru contractare[anii 1997–1999].

  3. Salut! Hotelul Astoria este la Gara De Nord. Eu am locuit vis-a-vis de el pana in 2003. Era o bijuterie de hotel. Cand eram mic mergeam la braseria de langa el si beam cate un brifcor sau cico si bunicul meu bea bere. A fost initial al CFR-ului apoi l-a luat Ministerul Sporturilor si apoi a fost inchis. Sper sa nu fi ajuns si el intr-o stare deplorabila, chiar mi-ar parea rau.

  4. Salut! Hotelul Astoria este la Gara De Nord. Eu am locuit vis-a-vis de el pana in 2003. Era o bijuterie de hotel. Cand eram mic mergeam la braseria de langa el si beam cate un brifcor sau cico si bunicul meu bea bere. A fost initial al CFR-ului apoi l-a luat Ministerul Sporturilor si apoi a fost inchis. Sper sa nu fi ajuns si el intr-o stare deplorabila, chiar mi-ar parea rau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *