Sala Omnia

Posted on

De-a lungul timpului, Sala Omnia din str. Cristian Popișteanu nr. 3 a găzduit Senatul României și Teatrul Național de Operetă “Ion Dacian”. Clădirea a fost proiectată de arhitectul Cezar Lăzărescu (1923-1986) în 1967 ca o anexă a sediului Comitetului Central al Partidului Comunist Român, anexă în care inițial aveau loc conferințele de partid.

În urma unei hotărâri de Guvern aprobată în septembrie 2016Sala Omnia a trecut din administrarea Operei Naționale din București în administrarea Centrului Național al Dansului București (CNDB), singura instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii creată cu scopul de a susține, dezvolta și promova dansul contemporan.

Foto: Alex Iacob

10 Replies to “Sala Omnia”

  1. Ce au facut comunistii nu o sa faca niciodata mizeriile de capitalisti. Te bucuri degeaba…Or sa vanda tradatorii astia infecti si ultimul capac de canal din tara. Asta fac iubitii tai capitalisti. Bani pentru ei si amantele lor , nu pentru tine…dar tu bucura-te in continuare pentru ei!!!

   1. comunistii cu mizerabilii de capitalisti sunt aceeasi gasca, de exemplu ce a mai ramas din PCR (Partidul Comunit Roman) este acum imprastiat la partidele PSD, PNL, fostul PDL, fostul ARD, USR, UDMR, fostul PUNR, ALDE, fostul PSM (Partidul socialist al muncii). Acele toate partidele au radacina comuna la FSN (Frontul Salvarii Nationale) al asa zisei salvari nationale. PSD fiind FSN de stanga sin PNL fiind FSN de dreapta.

 1. Asa ca din pacate tot comunistii ne conduc ca si capitalisti dupa decesul lui Ceausescu.
  Multi au fost activisti de partid, in guvernele noastre. Livache era fiu de militian de Teleorman, multi erau si generali sau fii de prim secretari de partid.
  FSN=PCR

 2. Cezar Lăzărescu chiar știa să proiecteze… Și în ruină această clădire arată perfect. Mă înclin!

 3. Către alex – Idioții care cred că valorile materiale făcute din banii cetățenilor trebuiesc distruse că au fost construite într-o anumită epocă, la fel cum secătura de petre roman a început (la anumite îndemnuri) distrugerea industriei și agriculturii, acești idioți ar trebui trecuți în rândul sabotorilor intereselor țării sau , în cel mai fericit caz, supuși unui examen psihiatric.

 4. Am fost si eu, zilele trecute. Am avut noroc si am intrat si in subsol. Superba constructie! Chiar am ramas impresionata vazand-o si pe viu nu doar din imagini. Și totuși cred ca am omis cate ceva, uitandu-ma la fotografiile tale. E clar, la urmatoarea vizita incerc sa nu mai fiu pe grabă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *