Vizită la Hala Laminor (Republica)

Posted on

Hala Laminor de la Republica (București) a fost deschisă publicului joi, 13 octombrie. Vizita a fost precedată de o dezbatere organizată de Institutul pentru Politici Publice care, în parteneriat cu Programul de Cooperare Elvețiano-Român a obținut o co-finanțare printr-un grant din partea Elveției pentru proiectul Orașul user-friendly: implicare civică pentru revitalizarea fostelor spații urbane industriale. În cadrul acestui proiect, primul spațiu vizat este Hala Laminor (Arh. Horia Creangă), clasată ca monument istoric de categoria A. În acest punct zero, rolul acestor demersuri este de a demara proiectul de restaurare și reinventare a spațiului pornindu-se de la valoarea de monument a halei și nu de la valoarea terenului de sub ea. Cu aceste linii de start vor fi organizate la începutul anului 2017 ateliere și/sau concursuri de idei destinate arhitecților care ar putea soluționa remodelarea și păstrarea valorii arhitecturale luând în calcul și ce cred cetățenii că ar trebui să existe acolo.

Astfel, la masa rotundă au fost participat primarul Sectorului 3 Robert Negoiță, Luca Ciubotaru (consilier – Ministerul pentru Consultare Publică), Alexandra Stoica (arhitect), Irina Iamandescu (membru în Comisia Națională a Monumentelor Istorice), Ionuț Grosu (administratorul activelor Sectorului 3) și Elena Tudose (director Institutul pentru Politici Publice).

Mai jos un material video scurt de prezentare a halei împreună cu fotografii din interiorul acesteia, cât și imagini de la dezbare și vizita care a urmat.

Foto, video & text: Alex Iacob

3 Replies to “Vizită la Hala Laminor (Republica)”

  1. Am trimis idei la IPP la momentul cand au cerut dar nu am primit apoi exact momentul acesta al vizitarii.
    A avut vreo concluzie ?
    Cu tot respectul pt istorie, statutul de monument mai mult incurca aici, datorita birocratiei mult mai complexe.

  2. Am trimis idei la IPP la momentul cand au cerut dar nu am primit apoi exact momentul acesta al vizitarii.
    A avut vreo concluzie ?
    Cu tot respectul pt istorie, statutul de monument mai mult incurca aici, datorita birocratiei mult mai complexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *